P1090565

Onze historie

P1090537

Sinds 1900

Van het verpakken van glas naar glasverpakkingen om uw product te beschermen. Vandaag de dag is het normaal om een glazen pot open te draaien en een glas sap uit een glazen fles te schenken. Nu halen we flessen en potten uit kartonnen dozen. Wist u dat vroeger de flessen werden verpakt in hulzen van stro? Henri Verbunt (1868 – 1937) is de grondlegger van Catalonië Glasverpakkingen. Hij richtte eind 19de en begin 20ste eeuw maar liefst negen bedrijven op waaronder een groothandel in glazen flessen en potten. Vanaf dat moment was de naam Catalonië geboren.

P1090565

Familiebedrijf

Na Henri Verbunt nam in 1920 de toen 21-jarige Harrie van Diessen (opa) zijn intrede in het bedrijf. In de functie van bedrijfsleider gaf hij mede gestalte aan de verdere ontwikkeling van Catalonië Glasverpakkingen. Vader Joop trad net na de oorlog ook toe. In de begin jaren tachtig zette zelfs de derde generatie van Diessen voet over de drempel. Van deze derde generatie maakt Harrie van Diessen nog steeds deel uit van het Catalonië team.

P1090568

Het team van vandaag

In 2014 traden ook Rob van Spaendonk en Eric van Dijk toe tot het team. Hét team wat vandaag de dag nog steeds staat voor service en kwaliteit. In de loop der jaren is er een groot specialisme opgebouwd. Juist die kennis en ervaring komt iedere dag terecht bij de klanten van Catalonië. Het huidige team van Catalonië Glasverpakkingen heeft maar één doel: bereikbaar zijn voor iedere klant, groot of klein, met een passende glasverpakking! Glas is én blijft immers eindeloos!

Catalonië Glasverpakkingen is aangesloten bij het Lindeboom Genootschap. Een genootschap van Tilburgse bedrijven en instellingen die honderd jaar of langer operationeel zijn.
http://www.lindeboomgenootschap.nl